Оновлення інформаційних стрічок

Сьогодні ми повністю оновили роботу проекту «Стрічка». Перш за все, ми змінили алгоритм відбору інформації — відтепер весь потік генерується на боці сервера, що дозволило знизити до мінімуму навантаження на браузер користувача. Всі новини (джерела, заголовки, дати, посилання і прев'ю) тепер зберігаються і доступні в архіві. Кількість джерел, якими зараз оперує «Стрічка», наближається до 3000 і ця цифра — не межа. Частота їхніх оновлень варіюється від 1 до 30 хв. в залежності від часу доби і частоти оновлень ресурсів. У наших планах — охопити весь мережевий інформаційний простір України.


Ми також налагодили стартову сторінку проекту — зараз це загальноукраїнський потік новин за адресою ua.strichka.com. Найближчим часом ця сторінка змінить і структуру та стане зручнішою в користуванні.


Серед нюансів хотіли би звернути Вашу увагу на те, що заголовок «Стрічка» у верхньому лівому куті кожної сторінки спрямовує на стартову, тоді як пункт меню «Головна» спрямовує на першу сторінку регіонального потоку, в якому ви в дану мить перебуваєте. Змінити регіон можна у верхній правій панелі меню. Кількість регіональних стрічок перевищує три десятки та охоплює більшість українських інформаційних видань. Окрім українських регіонів ми також працюємо над відбором новин Білорусі, Придністров'я, україно- і російськомовних новин Молдови, а також приграничних областей Російської Федерації. Ці стрічки функціонують у beta-режимі.


Найближчим часом ми повернемо авторизацію користувачів із соціальних мереж, поновимо роботу інформерів «Стрічки» і регіоналізуємо інформери наших супутніх проектів — відео-колектора «ВКадрі» та блогової мережі «ВКурсі», котрі зараз розміщуються у правій панелі сторінки. Втім, ці пункти є тільки підготовчими кроками в реалізації основних задач «Стрічки», про які ви дізнаєтесь пізніше. Адже знання — це не тільки інформація, але й уміння нею розпоряджатись.



Ви можете слідкувати за оновленнями в нашому блозі «ВКурсі» або на сторінці проекту в мережі «Facebook». Запитуйте і діліться побажаннями.

2 коментарі

Святослав Вишинський
Примітка для користувачів з Буковини — потік чернівецьких новин, як і раніше, доступний за адресою cv.strichka.com. До нього відбирається інформація із більше, ніж 70 регіональних ресурсів:

Олексій Пономаренко
Я колись про це говорив на зустрічі, і повторюсь зараз. Чи можно зробити щоб Стрічка і Вкурсі не розлогінювались постійно. Прийшов додому залогінився, на роботу, теж саме. Це єдині два сайти у мене де увесь час потрібно логінитись. Особливі незручності зі стрічкою. На Вкурсі можно і не логінитись і почитати дописи, а поки не залогінешся на Стрічці, будуть світитись усі ті сайти, які я видалив зі стрічки.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте